Site icon Simons Siivouspalvelut

Muistoja lapsuudesta

Muistan kun olin vielä pieni poika. Istuskelimme siskoni kanssa huoneessamme ja niihin aikoihin olin vielä aika sotkuinen. Siskoni vannotti minulle, että minun tulisi tehdä osuuteni siisteyden eteen.
Siskoni: Menen tekemään meille ruokaa ja kun palaan niin sotku on siivottu, eikö? Lupaathan?

Aloitin kun hän poistui huoneesta. Laitoin kirjat takaisin omalle paikalleen. Kynät takaisin kynäkoteloon. Helppoa! Vielä vilkaisu sängyn alle, ettei vain mitään ole unohtunut. Kaikki takaisin normaaliin järjestykseen.

Suoraan sanottuna en tiedä miksi toimin kuten siskoni pyysi. Halusin jostain syystä täyttää hänen odotuksensa. Kun siskoni tuli takaisin, hän ei meinannut uskoa silmiään. Pikkuveli, joka aina vain sotkee, oli siivonnut koko huoneen vain minuuteissa! Hän antoi todella paljon kehuja siitä, että olin ylittänyt hänen odotuksensa. Hän ihmetteli, kuinka olin saanut siivottua koko huoneen ihan vain minuuteissa. Hän kannusti minua tekemään samalla tavalla useammin. Välillä hän vitsaili, että voisin tehdä myös hänen osuutensa.

Sisko soitti äidilleni ja äiti soitti isälleni, jonka jälkeen vanhemmat saapuivat kotiin ja sain todella paljon kehuja. Itselleni tärkeintä oli se, että pystyin jatkamaan samalla linjalla eli esimerkiksi laittamaan lelulentokoneeni järjestykseen, joita isoisäni toi minulle aina syntymäpäivälahjaksi.

Muistan kun äitini kertoi, että kun siivoaa systemaattisesti ja pitää aina vähän järjestystä yllä, koko siivoamisprosessi olisi huomattavasti nopeampi ja helpompi.

Silloin hän jo kertoi, että kaikista tärkeintä siivoamisessa on systemaattisuus. Toki me nuoret emme aina ymmärtäneet kaikkea ja vastasimme aina, että miksi siivoaminen ei ikinä lopu.
Aina tulee siivota uudelleen ja uudelleen.

Nykyään yrittäjän näkökulmasta tiedän, että siivousyritys, jonka vaikutus näkyy mahdollisimman pitkään, on aina paras vaihtoehto.
Uskon, että moni teistä on kanssani samaa mieltä. Kun löydät sen oikean systeemin, niin loppu on vain halusta kiinni.

Exit mobile version