Saunan pesu Turku ja lähiseudut

Osta tämä
  • 99,00 € / kpl
kpl

Miten puusaunasta tulisi pitää huolta?

Ensinnäkin, kuivaa sauna jokaisen käytön jälkeen eli pese ja kuivaa. Lattia ja jalkataso tulee puhdistaa erityisen tarkasti. Sinun tulee kerätä ylimääräinen vesi pois kuivataksesi sen jälkeen sauna kostealla kankaalla. Sinun tulisi putsata myös kaikki roskat ja liat, sillä ne ovat potentiaalisia kasvualustoja bakteereille.

Sauna tulisi siivota desifiointi-ja kalkinpoistoaineen avulla. Voit käyttää myös perhydrolia, koska se ei jätä myrkyllisiä jälkiä. Myös muut etiikan, sitruunan tai viinirypäleiden erityiset aineet ovat hyviä. Pointti on, että kemikaalien myrkylliset aineet tunkeutuvat puuhun ja vapautuvat korkeissa lämpötiloissa. Saunoessasi hengität näitä myrkyllisiä aineita.

Sauna tulee pestä ja putsata jokaisen saunomiskerran jälkeen. Juuri mainitsemani siivoaminen erityisillä aineilla tulisi tehdä saunomisen jälkeen myös säännöllisesti. Joko kerran viikossa tai kerran kuukaudessa. Kerran vuodessa puiset osat tulisi käsitellä hiekkapaperilla ja hiomakoneella. Tämä mahdollistaa saunan pesemisen ja saunan iän pitenemisen. Sauna kestää käyttöä pitempään, kun siitä pitää erityisen hyvää huolta.

Saunaa ei tulisi pestä painepesurilla tai muillakaan letkuilla. Ensinnäkin vesi tulee liian kovalla paineella ja toiseksi se voi vaurioittaa puisia osia. Sauna tulisi kuivata erityisen huolellisesti ja pestä säännöllisesti. Mikäli saunaa ei kuivaa käytön jälkeen, voi siitä aiheuta hometta sekä lahoamista. Tätä kukaan ei halua omalle kohdalleen. Pyyhkeen kanssa istuminen saunassa estää homeen syntymistä. Kehosta erittyvä hiki valuu puisten osien sijaan pyyhkeelle, joka vähentää huomattavasti homeen kehittymistä. Hiki on myös potentiaalinen kasvualusta bakteereille ja homeelle. On myös tärkeää kiinnittää huomioita ilmanvaihtoon ja lämpötilaan, jonka avulla sauna saadaan kuivattua.

Laiminlyömällä saunan hoitamista, johtaa se lopulta saunan tuhoutumiseen ja homehtumiseen. Nämä yhdessä tekevät siitä täysin käyttökelvottoman. Homehtunut puu vaatii välittömiä korjaustoimenpiteitä.